5 januari 2014

män våldtar och män som inte våldtar hatar feminister eftersom män våldtar

Läste en artikel på SVT Debatt av Magda Rasmusson, språkrör för grön ungdom. Hon skrev om SD-politiken, att skicka ut invandrare med argumentet att de begår brott, och resonerade att det vore säkrast att istället utvisa alla män eftersom de står för 80% av brotten och inom våldsbrott 95%.

Ni kan ju kanske gissa hur härligt kommentarsfältet (över tusen kommentarer) var? Det var proppat av upprörda, kränkta och ledsna män som var så trött på feminismen och att känna sig skyldiga. "Jag har ju inte alls våldtagit".

En ledsen själ skrev såhär:
"Gudrun Shyman föreslog 2004 att män skulle betala en extra skatt då hon ansåg att män skulle ta kollektivt ansvar för bl.a. "mäns våld mot kvinnor".
Johan Ehrenberg skrev en uppmärksammad uppföljning på sin debattartikel "Alla män ansvarar för våldtäkterna" för några månader sen, eftersom hans ursprungliga artikel från 2003 hade delats flitigt på feministsidor.
Kvinnojouren.se skriver på sin sida: "Att arbeta för jämställdhet och mot mäns våld har länge ansetts vara en ”kvinnofråga”. Det är nu uppenbart att fokus måste flyttas till männen. Mäns kollektiva ansvar och handlande för att förändra sig själva och därmed samhället är akut."Claes Borgström skrev, då han var JämO, en artikel för Aftonbladet där han menade att män har en kollektiv skuld för bl.a. mäns våld mot kvinnor.
Behöver jag fortsätta? Det är inte svårt alls att hitta feminister som menar att män bär ett kollektivt ansvar och en kollektiv skuld för förtryck, våld, osv.
Problemet är att det är samma äckliga generaliserande logik och resonemang som rasisterna kör med, men applicerad på kön istället för ras/etnicitet. Med andra ord, det är ren och skär sexism, från människor som säger sig kämpa för jämnställdhet..."
Hur kan det vara sexism att påpeka att det är män som våldtar?
Hur kan det vara sexism att påpeka att det är män som begår våldsbrott?
Det är inte sexism, det är så det är. Män (som grupp) våldtar. Det är inte samma sak som att alla individer som är män våldtar, men det är gruppen män som står för våldtäkterna. Det är ett faktum. Samma sak är det med våldsbrotten. Sexism är en del av ett strukturellt förtryck, något gruppen män aldrig utsatts för. 

Och det gör mig så frustrerad att det inte går att påpeka detta utan att feminismen och feministerna som blir påhoppade. Att denna ilskan över att vara en man med fläckfritt brottsregister som känner sig anklagad, används mot personerna som påpekar ett samhällsproblem, används för att trycka ner dem lite mer, används till att kalla dem rasister, istället för mot personerna som är anledningen till samhällsproblemet, istället för att vända sin ilska mot våldsbrotten och sexualbrotten som varje dag begås och försöka bekämpa dem.

Så alla kränkta icke-våldsamma män; Kämpa emot brottsligheten som gör att ni blir anklagade, istället för mot kvinnorna som påpekar och strider mot sitt fysiska förtryck.

Här kan ni läsa Rasmussons debattartikel
/Kusin F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, här kommenterar vi med respekt och utan härskartekniker tack!